Investeringsregelingen

Bent u van plan een investering te doen voor uw bedrijf let dan ook op of uw investering is aan te merken als zijnde een energie- of milieuinvestering. Deze investeringen leveren u namelijk een extra aftrekpost op. De overheid moedigt namelijk investeringen door bedrijven aan waardoor hiervoor extra gunstige fiscale regelingen zijn. De belangrijkste hebben wij voor u op een rij gezet.

Een milieu-investering levert u een investeringsaftrek van 13,5%, 27% of 36% op. Wel geldt er een drempel van € 2.300 voor alle (milieu- of energie)investeringen bij elkaar opgeteld. In het nieuwe Belastingplan is voorgesteld om een drempel per investering ad € 2.500 te introduceren en het jaardrempelbedrag te laten vervallen.

Als u nog investeringen van plan bent kan het slim zijn om deze nog in 2013 te plegen.

Ook mag u nog gebruik maken van de willekeurige afschrijving als u dit jaar een investering doet. Hiervoor komen investeringen gedaan tussen 1 juli 2013 en 31 december 2013 in aanmerking. Onder voorwaarden mag u dan éénmalig voor maximaal 50% willekeurig afschrijven. Onder willekeurig wordt dan verstaan dat u zelf mag kiezen in welk belastingjaar u de afschrijving doet. Zo kunt u dus in een jaar met veel winst besluiten om de afschrijving te boeken.

U komt in aanmerking voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek als u hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen. Het bedrag dat u van de winst mag aftrekken, is afhankelijk van het totaalbedrag dat u per onderneming hebt geïnvesteerd.

Maakt uw onderneming deel uit van een samenwerkingsverband, zoals een vennootschap onder firma of een maatschap? Dan berekent u de aftrek door een percentage te nemen van de totale investering van het samenwerkingsverband.

U komt in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek als u hebt geïnvesteerd in nieuwe bedrijfsmiddelen die het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Ministerie van Financiën hebben erkend als milieu-investeringen. Kiest u voor energie-investeringsaftrek? Dan kunt u geen milieu-investeringsaftrek krijgen voor diezelfde bedrijfsmiddelen.

U kunt hiervoor kiezen als u hebt geïnvesteerd in nieuwe bedrijfsmiddelen die het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Economische Zaken hebben erkend als energie-investeringen. Kiest u voor energie-investeringsaftrek? Dan kunt u geen milieu-investeringsaftrek krijgen voor diezelfde bedrijfsmiddelen.

Hebt u bedrijfsmiddelen vervreemd (onder andere verkocht of geschonken) waarvoor u in vorige jaren investeringsaftrek hebt toegepast? Dan kan het zijn dat u een deel van die aftrek moet terugbetalen. Dit gebeurt via de desinvesteringsbijtelling. U geeft dit dan aan in uw aangifte inkomstenbelasting. 

Meer informatie over deze regelingen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze fiscalisten helpen u graag verder.

 

 

 

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Live Chat

Gratis adviesvraag

Heeft u een adviesvraag? Wij helpen u graag met al uw bedrijfseconomische of fiscale vragen. Het eerste antwoord is kosteloos. Als u duidelijk uw situatie beschrijft heeft u ook na één antwoord door een specialist van ons bureau meestal een goede indruk van de oplossing van uw situatie.

Velden met een * zijn verplicht.


Binnen één werkdag zullen wij uw vraag proberen te beantwoorden. Wij zullen discreet met uw vraag omgaan en deze niet delen met derden. Wij werken niet samen met externe adviseurs en uw vraag wordt te allen tijde behandeld door een medewerker van ons bureau.

Waarom klanten ons kiezen?

  • Wij werken landelijk
  • Wij werken op basis van vaste tarieven voor vaste werkzaamheden;
  • Wij hanteren geen vast contract, u kunt maandelijks opzeggen;
  • Maandelijkse nieuwsbrief met belastingtips;
  • Wij geloven in een persoonlijke relatie met een vaste accountmanager en vaste medewerkers;
  • Kosteloos kennismakingsgesprek, desgewenst bij u op het bedrijf of aan huis;
  • Binnen 1 dag antwoord op uw e-mail;
  • Direct contact met een medewerker;
  • Haal- en brengservice voor uw administratie;
  • Maximale belastingbesparing;
  • Gratis overstapservice.