Jaarrekening

Jaarlijks heeft u als onderneming de verplichting een jaarrekening op te stellen conform het Burgerlijk Wetboek. Een jaarrekening geeft de financiele situatie weer van uw onderneming over het afgelopen boekjaar en bestaat minimaal uit een balans en winst- en verliesrekening. Op deze wijze krijgt u inzicht in het reilen en zeilen van uw onderneming over het afgelopen jaar.

Prettig is dat er vaak een toelichting in de jaarrekening is op de getallen in de balans en winst- en verliesrekening. Standaard stellen wij voor onze opdrachtgevers een uitgebreide jaarrekening op. Hiermee voldoet u dus volledig aan de wettelijke verplichtingen.

Uw jaarrekening snel geregeld met de spoedprocedure

Heeft u een jaarrekening over 2013 (of eerdere jaren) voor uw onderneming nodig? Wij kunnen deze voor u opstellen. Wij hebben ook een spoedprocedure waardoor u ingeval van een dringende noodzaak, zoals een financieringsaanvraag, op korte termijn kunt beschikken over een jaarrekening van uw onderneming. Wij stellen deze op voor alle ondernemingsvormen, voor bijvoorbeeld uw eenmanszaak, v.o.f., maatschap, CV, BV of cooperatie.

Hou een oogje in het zeil met een tussentijds cijferoverzicht

Ook komt het voor dat u als ondernemer tussentijds behoefte heeft aan een overzicht van het resultaat van uw onderneming. Bijvoorbeeld omdat u voor groei van uw onderneming een financiering wenst. Ook daarin kunnen wij voorzien door het opstellen van tussentijdse cijfers en prognoses.

Jaarrekening voor onderneming met rechtspersoon

Drijft u uw onderneming vanuit een rechtspersoon (bijvoorbeeld een BV, NV of cooperatie) dan dient iedere jaarrekening in principe binnen vijf maanden na afloop van het boekjaar te worden opgesteld door het bestuur. Lees hier meer over deze procedure.

Gevolgen Flexwet voor de jaarrekening

Nieuw sinds de invoering van de Flexwet is dat als de bestuurders en aandeelhouders dezelfde zijn ondertekening van de jaarrekening door de bestuurders gelijk tot vaststelling van de jaarrekening leidt, tenzij dit door de statuten van de vennootschap is uitgesloten. Lees hier meer over de werkwijze in dit geval.

Door mr. drs. J. Langkemper LL.M RB

Live Chat

Waarom klanten ons kiezen?

  • Wij werken landelijk
  • Wij werken op basis van vaste tarieven voor vaste werkzaamheden;
  • Wij hanteren geen vast contract, u kunt maandelijks opzeggen;
  • Maandelijkse nieuwsbrief met belastingtips;
  • Wij geloven in een persoonlijke relatie met een vaste accountmanager en vaste medewerkers;
  • Kosteloos kennismakingsgesprek, desgewenst bij u op het bedrijf of aan huis;
  • Binnen 1 dag antwoord op uw e-mail;
  • Direct contact met een medewerker;
  • Haal- en brengservice voor uw administratie;
  • Maximale belastingbesparing;
  • Gratis overstapservice.

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!