Liquiditeitsprognose

Een liquiditeitsprognose geeft als het ware de planning van uw inkomsten over de toekomst weer. In de meeste gevallen helpt dit planningsinstrument u om te zien op welke momenten u welke behoefte aan "geld" heeft. Liquiditeit is een ander woord voor geld.

Helder inzicht met de liquiditeitsprognose

Op het moment dat u bijvoorbeeld uitbreidings- of startplannen voor uw onderneming hebt kunt u zelf inzichtelijk maken welke gelden u nodig heeft om deze plannen te realiseren. Ook zal een geldverstrekker in veel gevallen een dergelijke liquiditeitsprognose verlangen. Bent u een bestaande ondernemer dan zal de bank ook jaarcijfers uit het verleden wensen te ontvangen.

In de meeste gevallen wordt een liquiditeitsprognose voor een compleet jaar opgesteld. U begint dan met het noteren van de banksaldi per 1 januari van het te plannen jaar. Vervolgens schat u periodiek (per maand of per kwartaal) de inkomsten en uitgaven in. Daarnaast houdt u rekening met geplande investeringen. Ook kunt u tevens leningen inboeken welke u van plan bent af te sluiten.

Indien u hulp wenst bij het opstellen van uw liquiditeitsprognose dan helpen wij u graag verder. Neem dan ook contact op voor het inwinnen van informatie.

Behoud inzicht in de geldstromen van uw bedrijf

Het opstellen van een liquiditeitsprognose kunt u beter ook opstellen zonder dat u direct behoefte heeft aan geld. U kunt dit instrument dan inzetten als een kompas. Op deze wijze kunt u dan maandelijks evalueren of uw geldstroom niet uit de pas loopt. Pas als dit wel het geval is dan begint u vaak de financieringsaanvraag met een achterstand. Veel banken zijn op dit moment uiterst kritisch in het verstrekken van leningen. Wachten tot het vijf voor twaalf is bevordert niet de kans op een succesvolle aanvraag bij een bank.

 

 

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Live Chat

Hulp nodig?

Bij het aanvragen van uw offerte?

0168 32 77 02

Wij wassen uw auto!

Bezoekt u ons kantoor voor een kennismakingsgesprek dan reinigen wij uw auto, van binnen en buiten!

Carwash

Gratis adviesgesprek

Wij bieden u kosteloos de mogelijkheid om een adviesgesprek in te plannen. Dit adviesgesprek kan zowel telefonisch als fysiek plaatsvinden. U mag kiezen. 

Velden met een * zijn verplicht.

Na ontvangst van uw aanvraag zullen wij binnen maximaal 1 werkdag contact met u opnemen. In de meeste gevallen is dit ook direct de specialist en uw gesprekspartner op het door u gezochte adviesterrein.