Tips voor de DGA

Hieronder zetten wij een aantal tips voor u als DGA uiteen :

Voorkom verdamping van verliezen

Heeft uw BV een aantal fiscale verliezen? Als hoofdregel is van toepassing dat verliezen 9 jaar voorwaarts verrekenbaar zijn. Na deze termijn kunt u het verlies niet meer verrekenen met toekomstige winsten. Neem tijdig maatregelen, wij helpen u graag.

Voorkom de bonusheffing

Heeft u als DGA in 2013 een salaris van € 150.000 of meer? In dat geval is het aantrekkelijk om te bezien of dit inkomen kan worden verlaagd door bijvoorbeeld een aanvullende pensioendotatie af te spreken een hogere bijdrage voor uw auto van de zaak. Over het meerder van € 150.000 loon dient uw BV 16% extra belasting afdragen. Dit bovenop de 52% welke al van toepassing is. We spreken dan over een tarief van 68%. Deze regeling loopt ook door voor 2014.

Let op meldingsplicht hypotheek bij eigen BV

Vanaf 2013 is de rente van hypotheken gesloten bij derden (bijvoorbeeld van uw BV of aan uw kinderen) alleen aftrekbaar als de basisgegevens van de lening zijn gemeld bij de Belastingdienst.  Op de website van de Belastingdienst vindt u een link waar u aan deze zogeheten renseigneringsplicht  kunt voldoen.

Alleen renteaftrek voor complete herfinanciering van hypotheek bij BV

Vanaf 2013 is het zo als u een bestaand lening (eigenwoningschuld) wenst onder te brengen bij uw BV u - om voor renteaftrek in aanmerking te komen - het gehele leningdeel of de gehele hypotheek dient over te sluiten. Als u slechts een gedeelte van een leningdeel herfinanciert heeft u geen recht op renteaftrek.

BTW bij privé-gebruik auto van de zaak

Heeft u als DGA of uw personeel de beschikking over een een auto van de zaak en wordt deze auto ook voor privé-gebruik ingezet? In dat geval dient u BTW over dit privé-gebruik af te dragen. Dit kan door 2,7% van de cataloguswaarde van de auto op aangifte te voldoen. Dit wordt anders indien de auto ouder is als 5 jaar of als u een sluitende kilometeradministratie bijhoudt.

 

 

Heeft u een adviesvraag? Wij helpen u graag met al uw bedrijfseconomische of fiscale vragen. Het eerste antwoord is kosteloos. Als u duidelijk uw situatie beschrijft heeft u ook na één antwoord door een specialist van ons bureau meestal een goede indruk van de oplossing van uw situatie.

Velden met een * zijn verplicht.


Binnen één werkdag zullen wij uw vraag proberen te beantwoorden. Wij zullen discreet met uw vraag omgaan en deze niet delen met derden. Wij werken niet samen met externe adviseurs en uw vraag wordt te allen tijde behandeld door een medewerker van ons bureau.

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Live Chat

Hulp nodig?

Bij het aanvragen van uw offerte?

0168 32 77 02