Betalingsregeling huis met verlies verkopen

Weinig mensen weten dat je een regeling kunt treffen met de bank voor een opgelopen verlies bij de verkoop. Duizenden mensen zijn verlamd door het idee dat je een financiering MOET regelen voor de akte passeert, omdat je anders niet kunt leveren.

Niets is echter minder waar. Als je een huis verkoopt voor een reële waarde, waar een hogere hypotheekschuld op zit dan de waarde, dan zijn er mogelijkheden om samen met de bank een oplossing te vinden voor het verlies.

Hoe die regeling uitziet hangt af van de situatie. In uitzonderlijke situaties is een volledige kwijtschelding van toepassing, maar er zijn ook banken die je een regeling aanbieden in de vorm van een gedeeltelijke aflossing of een renteloze lening. Allemaal zaken waar je nooit iets van hoort, maar het kan wel. We hebben letterlijk tientallen mensen geholpen met deze zaken, dus we weten welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Een geruststellende gedachte is dat een regeling altijd wordt berekend op draagkracht. Je zult dus niet worden gedwongen om een bedrag te betalen dat je helemaal niet kunt voldoen elke maand. Je moet ook nog kunnen leven en een bank heeft daar begrip voor als er een regeling wordt getroffen.

Duizenden mensen zitten bijvoorbeeld nu met dubbele lasten, terwijl ze deze route zouden kunnen kiezen en aanmerkelijk minder zouden gaan betalen per maand. En ook niet onbelangrijk; ze zouden verder kunnen met hun leven. We hebben meerdere dossiers gehad van mensen die ons te laat vonden. Mensen die hun nieuwe huis weer hebben moeten verkopen en terug moesten gaan wonen in hun oude huis. Of mensen die op het randje van executieverkoop zaten omdat ze gewoon niet meer de lasten konden voldoen. De lijst is lang. Als je dit soort zaken wilt voorkomen en een halt wilt toeroepen aan hoge lasten, dien dan vandaag nog je aanvraag in.

Door Boris Boon

Erkend Hypotheekadviseur