Hypotheek voor ondernemer

Ook voor zelfstandigen is het mogelijk om een hypotheek aan te kunnen vragen. De gangbare eis van het overleggen van 3 jaar informatie over uw ondernemerschap is bij veel banken nog steeds de norm. Er zijn wel steeds meer banken die van deze strakke regels afwijken. Dit kan bijvoorbeeld de situatie zijn indien u hetzelfde beroep reeds in loondienst uitvoerde en dit sinds 1 jaar zelfstandig doet. Ook in zo'n situatie zijn er mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten.

Sowieso dient u een passende hypotheek te krijgen. Daar zullen wij vanzelfsprekend rekening mee houden. Heeft u een wens ten aanzien van de aankoop van een woning dan is de eerste stap een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zullen wij uw wensen en behoeften in kaart brengen en een uitgebreide analyse van uw situatie maken.

Vervolgens zullen wij uw aanvraag begeleiden met een cijfermatige onderbouwing van uw onderneming.  Deze onderbouwing kan bestaan uit een blik in de toekomst middels een winst- of liquiditeitsprognose. Wij vertalen uw optimisme naar een kandidaat-geldverstrekker om de hypotheek voor uw nieuwe woning of nieuwe hypotheek mogelijk te maken. Het opstellen van dergelijke prognoses kunnen wij ook voor u verzorgen.

In de hypotheekaanvraag wordt rekening gehouden met uw bruto winst uit onderneming. Ook zal een geldverstrekker beoordelen of het inkomen wat u onttrekt uit uw onderneming toereikend is voor het dragen van de kosten van uw huishouding. Stel dat u meer opneemt dan u verdient dan ontstaat er een negatief eigen vermogen. Een dergelijke situatie is onwenselijk en leidt in de meeste gevallen tot een afwijzing van uw hypotheekaanvraag. Is er een goede uitleg voor het ontstaan van dit negatief eigen vermogen dan valt er te onderhandelen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn indien u een deel van het vermogen hebt geinvesteerd in de aankoop of verbouwing van uw woning.

Het inkomen in de hypotheekaanvraag wordt gebaseerd op het gemiddelde winstcijfer van de laatste 3 jaar. Bijvoorbeeld :

Jaar Bruto-winst
 2017  € 76.312
 2016

 € 41.384

 2015

 €93.485

In het bovenstaande voorbeeld bedraagt de gemiddelde winst € 70.393. Het inkomen zal niet hoger zijn dan het laatste jaar. Stel dat het gemiddelde in dit voorbeeld gelijk is aan € 70.393 en de winst in 2016 bedraagt € 45.000 dan is het inkomen voor de hypotheekaanvraag dit laatste getal. 

Meer weten over hypotheken voor zelfstandigen of direct een vergelijking van de hypotheekrente? Bel of mail ons : 0168 - 327702 en info@cournot.nl.

Door Boris Boon 

update 16 mei 2017

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een hypotheek als ondernemer of ZZP'er? Ondanks de negatieve verhalen die u mogelijk leest zijn er toch mogelijkheden om uw (eerste) huis te kopen. Wij zijn in staat om uw cijfers door te vertalen naar een positieve aanvraag. Juist vanwege onze expertise en ervaring weten wij in veel gevallen uw aanvraag om te zetten in een hypotheek.

Heeft u uw jaarrekening nog niet gereed, maar wenst u op korte termijn een financieringsaanvraag of hypotheek te willen aanvragen ook dan kunnen wij u met spoed helpen met het opstellen van de noodzakelijke jaarrekening een belastingaangiften. 

Vul onderstaand formulier in en wij nemen direct contact met u op. Wij zorgen voor de beste hypotheek met de laagste lasten. 

 

 

Velden met een * zijn verplicht.

Heeft u op dit moment niet direct een wens voor een hypotheekaanvraag, maar heeft u wel interesse in onze administratieve diensten dan kunt u onderstaand een afspraak maken voor een kosteloos adviesgesprek of direct een offerte ontvangen.

Wij zijn Erkend Hypotheekadviseurs, gecertificeerd financieel planners en lid van de stichting SEH en FFP. Daarnaast beschikken wij over het Keurmerk Financiële Dienstverlening.

              

 

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Live Chat

Adviesvraag over hypotheken

Heeft u een adviesvraag met betrekking tot een hypotheek? Wij helpen u graag. Het eerste antwoord is kosteloos. Als u duidelijk uw situatie beschrijft heeft u ook na één antwoord door een hypotheekadviseur of financieel planner van ons bureau meestal een goede indruk van een mogelijke oplossing.

Velden met een * zijn verplicht.