DGA en echtscheiding

Sinds begin 2007 is er veel gewijzigd op het gebied van echtscheiding voor een DGA met een pensioenverplichting in eigen beheer. De ex-partner kan namelijk eisen dat de B.V. waarin het pensioen wordt opgebouwd, het aandeel dat bij verdeling van het pensioen aan de ex-partner toekomt, afstort bij een andere pensioenuitvoerder. Dit kan een verzekeringsmaatschappij zijn, maar ook een eigen B.V. van de ex-partner. In dit laatste geval zal er zogenaamde conversie van pensioenrechten moeten plaatsvinden. Veelal is dit voor een DGA ook een betere keuze dan een standaard pensioenverevening.

 

Heeft u een adviesvraag? Wij helpen u graag met al uw bedrijfseconomische of fiscale vragen. Het eerste antwoord is kosteloos. Als u duidelijk uw situatie beschrijft heeft u ook na één antwoord door een specialist van ons bureau meestal een goede indruk van de oplossing van uw situatie.

Velden met een * zijn verplicht.


Binnen één werkdag zullen wij uw vraag proberen te beantwoorden. Wij zullen discreet met uw vraag omgaan en deze niet delen met derden. Wij werken niet samen met externe adviseurs en uw vraag wordt te allen tijde behandeld door een medewerker van ons bureau.

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Live Chat

Hulp nodig?

Bij het aanvragen van uw offerte?

0168 32 77 02