Beroepsprocedure

Indien u bezwaar heeft gemaakt tegen de WOZ-waarde, over bijvoorbeeld 2013, en de gemeente heeft uw bezwaarschrift afgewezen dan kunt u  als u het niet eens bent met deze beslissing een beroepsprocedure bij de rechtbank opstarten. Hiervoor dient een beroepschrift tegen de WOZ-waarde te worden opgesteld. Juist omdat dit een procedure bij de rechtbank is vinden wij het verstandig als u hiervoor rechtsbijstand inroept. Indien u onze collegae van WOZ-specialisten hiervoor wenst in te schakelen hanteren zij de volgende werkwijze.

U kunt uw zaak aanmelden via deze link waarna een inschrijfformulier opent. Bent u reeds klant van WOZ-specialisten dan kunt u vanzelfsprekend inloggen via het inloggedeelte via de website.

Men zal na ontvangst van uw aanmelding en alle benodigde documenten uw zaak kosteloos screenen op haalbaarheid. Soms komt het voor dat de gemeente een goede argumentatie heeft en dat procederen weinig zinvol is. Zij zullen u dit dan ook kenbaar maken binnen de beroepstermijn, zodat u zelf nog voldoende gelegenheid heeft om een beroepschrift tegen de WOZ-waarde in te dienen. Deze screening en beoordeling is kosteloos. Zij zullen u middels een kort en bondig antwoord per e-mailbericht informeren of zij kansen zien voor een beroepsprocedure tegen de WOZ-waarde. Wenst u na een eventuele afwijzing een nadere toelichting van de behandelend jurist dan spreken zij met u een tarief van € 75 ad om maximaal 45 minuten uw dossier (opnieuw) te bespreken.

Mochten wij uw zaak verdedigbaar achten om bij de rechtbank aan te brengen dan zullen wij uw dossier aannemen op basis van no cure no pay. Dan zullen wij de procedure namens u voeren en u in rechte vertegenwoordigen. Op het moment dat de rechter positief beslist in uw zaak dan is de toegekende proceskostenvergoeding voor ons. Wij zullen ook de griffierechten namens u voldoen en bij een succesvolle zaak komt een vergoeding voor de griffierechten ons toe.

WOZ-specialisten heeft landelijke ervaring bij alle rechtbanken en gerechtshoven op het gebied van de wet WOZ en voert jaarlijks circa 10.000 procedures tegen te hoge WOZ-waardes. Ook procederen zij met enige regelmaat bij de Hoge Raad.

Door Boris Boon

Live Chat

Vraag over uw WOZ-waarde?


Heeft u een vraag met betrekking tot uw WOZ-waarde? Stel gerust uw vraag en een medewerker van WOZ-specialisten zal uw vraag zo goed als mogelijk beantwoorden. Meestal heeft u binnen één werkdag al een antwoord. Dit antwoord is kosteloos.

Velden met een * zijn verplicht.

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Waarom klanten ons kiezen?

  • Wij werken landelijk
  • Wij werken op basis van vaste tarieven voor vaste werkzaamheden;
  • Wij hanteren geen vast contract, u kunt maandelijks opzeggen;
  • Maandelijkse nieuwsbrief met belastingtips;
  • Wij geloven in een persoonlijke relatie met een vaste accountmanager en vaste medewerkers;
  • Kosteloos kennismakingsgesprek, desgewenst bij u op het bedrijf of aan huis;
  • Binnen 1 dag antwoord op uw e-mail;
  • Direct contact met een medewerker;
  • Haal- en brengservice voor uw administratie;
  • Maximale belastingbesparing;
  • Gratis overstapservice.