Stamrecht BV vooroordelen

Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van de meestvoorkomende vooroordelen over het fenomeen stamrecht BV.

Mijn ontslagvergoeding is te laag voor het oprichten van een stamrecht BV

Vooropgesteld dat er kosten verbonden zijn aan het oprichten en onderhouden van een stamrecht BV is het kostenaspect niet de belangrijkste overweging om een stamrecht BV op te richten. Immers als u op uw bankspaarrekening een beperkte rentevergoeding ontvangt en met uw stamrecht BV het geld op een deposito plaatst ontvangt u een hogere rentevergoeding waarmee u de jaarlijks beheerkosten terugverdiend. Het is interessanter om u te richten op uw doelstelling na uw ontslag. Bent u van plan een onderneming te starten dan komt de stamrecht BV al eerder in beeld als alternatief bijvoorbeeld. Grosso modo kunt u stellen dat het omslagpunt rond de € 40.000 ligt als instapmoment voor een stamrecht BV. Ook onder dit bedrag kunnen er motieven zijn om toch te kiezen voor een stamrecht BV. Evenzo graag helpen wij u met het openen van een bankspaarrekening. Onze tariefstelling hiervoor bedraagt € 350. Heeft u een vraag over het aanwenden van uw ontslagvergoeding cq gouden handdruk, leg deze gerust voor met de gratis adviesvraag.

Waarom zou ik een stamrecht BV oprichten als ik toch wil gaan sparen

Indien u besluit uw geld op een bankrekening te parkeren kan het toch nog interessant zijn om een stamrecht BV op te richten. Indien u uw geld onderbrengt op een bankspaarrekening dan is dit geld geblokkeerd en kunt u niet gemakkelijk een overboeking doen. Beheert uw stamrecht BV uw spaargeld dan kunt u besluiten het geld flexibel aan te wenden door dit tijdelijk uit te lenen danwel te investeren. U heeft dus een grotere mate van vrijheid.

Het beheren en onderhouden van een stamrecht BV is een hoop gedoe en complex

Dat is helemaal waar. Niet als u deze werkzaamheden uitbesteedt aan een fiscaal jurist. Ik preek even voor eigen parochie. Wij werken al jaren op basis van vaste tarieven en vanaf € 350 per jaar ontzorgen wij u en begeleiden u en uw stamrecht BV zodanig dat u uitsluitend gemak heeft van uw stamrecht BV. Daarnaast hebben wij onze tarieven de laatste jaren niet hoeven indexeren. Voor dit tarief stellen wij de jaarrekening op, de aangifte Vennootschapsbelasting, de publicatiestukken voor de Kamer van Koophandel en de notulen voor de aandeelhoudersvergadering. Kortom uw ongemak is onze passie!

Een stamrecht BV is duur

Het klopt dat de tarieven voor de oprichting van een stamrecht BV uiteenlopen. Zonder een oordeel te hebben over de tariefstelling van collegae in de markt hanteren wij een vast en voordelig tarief van € 850 exclusief BTW voor de complete oprichting en advisering. Ook voor het onderhouden van een stamrecht BV hanteren wij zoals hierboven te lezen valt vaste lage tarieven. Ongeacht de omvang van uw ontslagvergoeding betaalt u hetzelfde vaste lage beheertarief voor uw stamrecht BV. Kortom een stamrecht BV hoeft niet duur te zijn.

Auteur mr. drs. J. (Julian) Langkemper LL.M RB

 

 

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Live Chat

Velden met een * zijn verplicht.

Waarom klanten ons kiezen?

  • Wij werken landelijk
  • Wij werken op basis van vaste tarieven voor vaste werkzaamheden;
  • Wij hanteren geen vast contract, u kunt maandelijks opzeggen;
  • Maandelijkse nieuwsbrief met belastingtips;
  • Wij geloven in een persoonlijke relatie met een vaste accountmanager en vaste medewerkers;
  • Kosteloos kennismakingsgesprek, desgewenst bij u op het bedrijf of aan huis;
  • Binnen 1 dag antwoord op uw e-mail;
  • Direct contact met een medewerker;
  • Haal- en brengservice voor uw administratie;
  • Maximale belastingbesparing;
  • Gratis overstapservice.