Stamrecht BV controle belastingdienst

Dit jaar heeft de Belastingdienst een projectgroep in het leven geroepen die stamrecht BV's actief gaat controleren. Dit zijn niet louter net opgerichte BV's, maar ook bestaande.

De problemen ontstaan vaak bij leningen die door de BV zijn verstrekt of door gedane (loon-)uitkeringen. Het uitlenen van geld vanuit uw stamrecht BV is geen probleem mits u dit goed regelt middels een leningovereenkomst. Hierbij dient te worden aangesloten bij voorwaarden zoals die gelden in het maatschappelijk verkeer en uit het Burgerlijk Wetboek. Zo dient de leningovereenkomst bijvoorbeeld schriftelijk te zijn aangegaan met u als DGA (directeur grootaandeelhouder).

Een simpele vuistregel is dat u dezelfde lening ook bij een zakelijke aanbieder zoals een bank ook onder gelijkluidende voorwaarden zou hebben verkregen. Daarvoor is in de meeste gevallen een notariële hypotheekakte benodigd.

Ook als u de oprichting niet door ons bureau hebt laten verzorgen kunnen wij u van dienst zijn bij het oplossen van eventuele fiscale geschillen. Het boekenonderzoek van uw stamrecht BV kan ook op ons kantoor plaatsvinden zodat wij de inspecteur direct van de juiste antwoorden kunnen voorzien. Heeft u een boekencontrole aangekondigd gekregen neem dan gerust contact met ons op. Dat slaapt een stuk prettiger.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van onze dienstverlening dan vernemen wij deze graag!

Met vriendelijke groet,

partner

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Live Chat

Adviesvraag over stamrecht?

Heeft u een adviesvraag met betrekking tot uw ontslagvergoeding of een stamrecht BV? Wij helpen u graag. Het eerste antwoord is kosteloos. Als u duidelijk uw situatie beschrijft heeft u ook na één antwoord door een fiscalist van ons bureau meestal een goede indruk van een mogelijke oplossing.

Velden met een * zijn verplicht.

Na ontvangst van uw aanvraag zullen wij binnen maximaal één werkdag contact met u opnemen.