Stamrechtovereenkomst

Als u besluit een stamrechtbv op te richten dan dient u ook een stamrechtovereenkomst op te stellen. Zeker als u nu nog een stamrecht BV wenst op te richten dient u deze uiterlijk 31 december 2013 getekend te hebben. In de stamrechtovereenkomst staat bijvoorbeeld de hoogte van de ontslagvergoeding weergegeven. Ook spreekt u in deze brief af wanneer uw stamrecht BV gaat uitkeren en welke rente- of beleggingsvergoeding hiervoor is toegezegd door uw stamrecht BV. Dit zogeheten oprentingspercentage dient u ook te vermelden in de stamrechtovereenkomst, dit is 1 van de vereisten van de Belastingdienst alvorens men toestemming geeft om uw ontslagvergoeding om te zetten in een stamrechtvrijstelling. Meestal wordt hier het U-rendement voor gekozen. Dit is een gemiddeld rentepercentage op basis van renten van staatsobligaties.

De achtergrond van dit oprenten hangt samen met het uitstel van belastingheffing. Om die reden is de Belastingdienst dus geinteresseerd in uw plannen omdat zij bijvoorbeeld pas over 15 jaar voor het eerst belasting kunnen heffen. Deze gemiste renteinkomsten komen tot uitdrukking in het hiervoor beschreven oprentingspercentage. 

Nu duidelijk is geworden dat u voorafgaand aan de uitkering een fictief rendement moet kiezen rijst de vraag : ben ik gebaat bij een hoog of een laag oprentingspercentage? Zoals zo vaak het geval is met fiscale wetgeving is hier geen eenduidend antwoord op te geven. In zijn algemeenheid valt te zeggen dat het interessanter is om een lager fictief rendement te kiezen omdat een uitkering vanuit uw stamrecht BV als dividend minder zwaar is belast als een uitkering met loonbelasting cq inkomstenbelasting. Heeft u een specifieke vraag over dit onderwerp dan kunt u deze mij stellen waarna ik deze kosteloos zal beantwoorden. 

Ook regelt u met deze stamrechtovereenkomst wat er gebeurt op het moment dat u komt te overlijden en wie de begunstigde is. U dient ook vast te leggen wie er sowieso een uitkering verkrijgt vanuit de stamrecht BV. 

  

 

Adviesvraag over stamrecht?

Heeft u een adviesvraag met betrekking tot uw ontslagvergoeding of een stamrecht BV? Wij helpen u graag. Het eerste antwoord is kosteloos. Als u duidelijk uw situatie beschrijft heeft u ook na één antwoord door een fiscalist van ons bureau meestal een goede indruk van een mogelijke oplossing.

Velden met een * zijn verplicht.

Na ontvangst van uw aanvraag zullen wij binnen maximaal één werkdag contact met u opnemen.

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!

Live Chat

Hulp nodig?

Bij het aanvragen van uw offerte?

0168 32 77 02

Waarom klanten ons kiezen?

  • Wij werken landelijk
  • Wij werken op basis van vaste tarieven voor vaste werkzaamheden;
  • Wij hanteren geen vast contract, u kunt maandelijks opzeggen;
  • Maandelijkse nieuwsbrief met belastingtips;
  • Wij geloven in een persoonlijke relatie met een vaste accountmanager en vaste medewerkers;
  • Kosteloos kennismakingsgesprek, desgewenst bij u op het bedrijf of aan huis;
  • Binnen 1 dag antwoord op uw e-mail;
  • Direct contact met een medewerker;
  • Haal- en brengservice voor uw administratie;
  • Maximale belastingbesparing;
  • Gratis overstapservice.

Wij wassen uw auto!

Bezoekt u ons kantoor voor een kennismakingsgesprek dan reinigen wij uw auto, van binnen en buiten!

Carwash